استفاده از امکانات علمی یونسکو برای حفاظت علمی‌تر از شهر سوخته

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان با اشاره به ثبت جهانی شهر سوخته گفت: از این پس با استفاده از امکانات علمی یونسکو حفاظت از شهر سوخته علمی‌تر انجام می‌شود.

علیرضا شه‌بخش با بیان اینکه ثبت جهانی شهر سوخته، حضور گردشگران در این منطقه را افزایش می‌دهد، افزود: این اتفاق به زودی باعث ورود حجم بسیاری از گردشگران فرهنگی داخلی و خارجی به شهر سوخته و استان سیستان و بلوچستان می‌شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: همزمان با تهیه پرونده ثبت جهانی شهر سوخته برنامه‌ریزی برای افزایش ورود گردشگر به استان در قالب شبکه توزیع گردشگری تهیه و اقدامات اجرایی آن آغاز شده است.

وی حضور بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان را موجب تسهیل امور و سرعت گرفتن روند اجرایی این برنامه دانست و افزود: با توجه به ثبت جهانی شهر سوخته پیش‌بینی ما این است که سرمایه‌گذاران بیشتری برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری، وارد استان شوند.

شه‌بخش با اشاره به اینکه گردشگری سیستان و بلوچستان رشد قابل توجهی داشته است، گفت: بازارهای هدف شناسایی و شده و با بسیاری از مراکز خدمات مسافرتی در رابطه با جذب تورهای فرهنگی توافق شده است.

سرپرست میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مراحل حفاظتی و مرمت بخش‌هایی از محوطه تاریخی شهر سوخته انجام شده و برخی دیگر به تازگی آغاز شده است اما با توجه به اینکه شهر سوخته دارای 200 هکتار محوطه است، نگهداری از این منطقه باستانی نیازمند برنامه‌ریزی جدی و مستمر است.

وی ادامه داد: این امکان وجود دارد که محوطه تاریخی شهر سوخته در مراحل بعدی کاوش افزایش پیدا کند.
شه‌بخش یادآور شد: محافظت از شهر سوخته از این پس به صورت علمی‌تر انجام می‌شود و از روش‌های جدید برای نگهداری و تثبیت وضعیت این اثر جهانی استفاده خواهد شد.

وی افزود: استفاده از امکانات مالی و علمی یونسکو برای حفاظت از شهر سوخته یکی از مهمترین مزایای ثبت جهانی یک اثر است که در همین راستا طرح محافظت از شهر سوخته مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و از این امکانات برای نگهداری هرچه بهتر این مجموعه استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر 139304021